Saint-Petersburg Devlet Sivil Havacılık Üniversitesi

Makalenin ana görseli
4,354
yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrenci
3,973
meslek yüksek okulu (önlisans) programlarına kayıtlı öğrenci
100
komuta-yönetim ve kontrol-uçuş uzman eğitmen
120
mastır öğrencisi
268
öğretmen
200+
uluslararası öğrenci

St. Petersburg Devlet Sivil Havacılık Üniversitesi, Habarovsk, Yakutsk, Krasnoyarsk, Buguruslan, Vyborg şehirlerinde olmak üzere gelişmiş şube ağına sahip en büyük Rus havacılık eğitim kompleksidir.

Üniversite tarafından geliştirilen eğitim programları ve modern altyapı, pilotlar, hava trafik kontrolörleri, mühendisler, yöneticiler, ekonomistler ve avukatlar dahil olmak üzere Rus havacılık endüstrisi için birinci sınıf uzmanların sürekli mesleki eğitimine olanak tanır.

Avantajları

  • Üniversite’nin modern teknik donanımla donatılmış olması
  • Eğitim programlarının modernize edilmesi, dijital teknolojilerin eğitim programına adapte edilmesi, eğitim sürecinin entegrasyonunun artırılması, bilimsel araştırmalar ve imalat süreçlerine dayalı hava taşıtları için uzman hazırlama sürecinin kesintisiz ve yüksek kalitede olması
  • Yüksek uzmanlık ve kalifiye seviyesine sahip profesörlerden ve eğitmenlerden teşkil öğretim görevlileri kadrosu
  • Hava taşıtları sektöründe mevcut ve yeni öncelikli alanlarda bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarının yoğunlaştırılması, bilimsel araştırma potansiyelinden etkin bir şekilde yararlanılması ve bu potansiyelin daha da geliştirilmesi
  • Eğitim programları ve bilimsel araştırmaların hayata geçirilmesi hususunda uluslararası işbirliğinin genişletilmesi

spbguga.ru
VK – @spbgu_ga

Yıllık öğrenim ücretleri, tam zamanlı, 2022-2023

Lisans derecesi eğitimi 225.000 – 300.000 RUB
Uzmanlık derecesi eğitimi 470 000 RUB
Mastır derecesi eğitimi 347 000 RUB
Yüksek lisans eğitimi 290.000 – 330.700 RUB

Havayolu taşıtlarının işletilmesi ve hava trafiği yönetimi

Popüler eğitim alanları

Uçuş organizasyonu

Uçuş işletmeciliği fakültesi

Sivil hava taşıtının pilotu bir dizi bilgilere hakim olmalıdır ki, bu bilgilerin arasında pilotaj ve uçak kullanma prosedürleri ve kuralları, uçuş parametrelerini hesaplama ve hava taşıtının müsaade edilen azami yük değerleri, meteorolojik, hava navigasyon durumu, hava taşıtının teknik durumu değerlendirmesi ve bunların yanında kullanılmakta olan hava taşıtının uçuşu sırasında tehlike ve hata faktörlerinin gözetim ve denetim altında tutulması, uçuşun tüm aşamalarında hava taşıtının teknik ve teknolojik sistemlerinin işinin kontrol altında tutulması, özel ve acil durumlarda yapılması gereken işlemlerin yapılması ve havacılık ekipmanlarının arızalanması veya çalışmaması dolayısıyla gerçekleştirilmesi gerekli manevralar da bulunmaktadır.

Sivil hava taşıtı pilotu, sağlam pilotluk becerilerine sahip, çeşitli navigasyon yöntemlerinde uzmanlaşmış, uçakların son model fonksiyonel sistemlerini ve enerji santrallerini çalıştırabilen bir mühendis olmalıdır.

Mezunlarımız, üniversiteden mezun olduktan sonra, en karmaşık elektronik ve hidromekanik kontrol sistemleri, elektronik ve bilgisayar teknolojisi, otomatik kontrol sistemleri ve navigasyon sistemleri, fonksiyonel sistem ve ekipmanların kontrol ve kumanda sistemleri ile donatılmış modern uçakları kullanmaya hazır duruma gelmektedirler.

Hava trafiği yönetimi

Uçuş işletmeciliği fakültesi

Hava trafik kontrolörü, hava boşluğunun yapısı, hava trafiğini düzenleme hizmetlerinin verilmesi, hava trafiği düzenlemesinde kullanılan ekipmanların kullanım prosedürlerine iyi derece hakim olmakla birlikte, acil durumlarda ve arama-kurtarma çalışmalarında yapılması gerekenleri bilerek yer almaya hazır olmalıdır.

Mezunlarımız, hava trafiğini düzenlemesinin yapıldığı kontrol noktasında hava trafiğini düzenleme kapsamında yapılması gerekli prosedürlerin tamamını profesyonel olarak uzmanlar olarak hazırlanmaktadırlar. Daha eğitimleri aşamasında uygulamalı dersler ve stajlar ile bizzat işlerin yapım şeklini öğrenme ve kendi becerilerini gösterme imkanlarına sahip olmakla birlikte, okul sonrası istihdam için de referans alma şansları vardır.

Hava taşıtları teknik servis, bakım ve onarımlarının organizasyonu

Havalimanları ve Uçuş Mühendisliği Fakültesi

Hava taşıtları teknik servis, bakım ve onarım mühendisi farklı türdeki uçakların ve helikopterlerin yapısı hakkında, hava taşıtlarının kullanılması hakkında detaylı bilgilere sahip olmanın yanında, havacılık araç ve donanımlarının bakım yönetmelikleri ve diğer teknik dokümanların nerede ve nasıl kullanılacağı konusunda da bilgi sahibi olur.

Üniversitemiz mezunları, hava taşıtlarının uçmaya uygun durumda muhafaza edilmesi hakkındaki direktiflerin yerine getirilmesi, havacılık araç ve donanımlarının yedekleme ve teknik durumlarının kayıt altında tutulması, havacılık araç ve donanımlarının teknik servis, bakım ve onarımlarını plan ve programlarının hazırlanması, gerçekleştirilen işlemlerin tamlığının ve kalitesinin kontrolünün yapılması da dahil olmak üzere havacılık araç ve donanımlarının teknik servis, bakım ve onarımlarını gerçekleştirebilmektedirler.

Öğrencilerin teorik dersler süresince uçuş becerilerinin sürdürülmesi ve pratik navigasyon ve uçuş eğitimleri, eğitim merkezi ve uçuş teknik donanımları tesisisin eğitmen kadrosunun katılımıyla modern uçuş ve navigasyon usul simülatörleri ve entegre eğitim uçağı simülatörleri üzerinde gerçekleştirilmektedir.

Bizim bütün mezunlarımız havacılık sektörü şirketleri tarafından hem ekonominin farklı sektörlerinde rağbet görmekte, istikrarlı yüksek gelirli işlerde çalışmakta ve çok iyi kariyer olanaklarına sahiptirler.

Üniversitenin kendisine ait eğitim amaçlı hava sahası olup, burada eğitim için kullanılan hava taşıtları ile gece-gündüz güvenli ve etkin uçuş eğitimleri verilmektedir.

Uygulama ve kariyer

Her türlü staj organizasyonu ve teminatı, ayrıca ekonominin farklı sektörlerinde çalışan şirketlerde istihdam olanakları.

Sivil Havacılık Üniversitesi'nin Angola, Kamerun, Özbekistan, Tacikistan ve diğer ülkelerden gelip eğitim alan yabancı mezunları, dünya çapında hava taşımacılığı işletmeleri tarafından başarıyla istihdam edilmektedir.

Üniversitenim simülasyon cihazları parkı

  • Sivil ticari havacılık pilotlarının başlangıç hazırlıkları kapsamında Diamond DA 40NG, Cessna 172S, Diamond DA 42NG simülasyon cihazları, ilaveten profesyonel eğitim için ise An248, B-737, F-320, CRJ-200 gibi uçakların simülasyon cihazları kullanılmaktadır
  • "Sentez", "Navigator" ve "Expert" tipi kontrolör eğitim simülatörleri

İletişim bilgileri

St.Petersburg, Pilotov caddesi, 38
+7 812 704-18-63
info@spbguga.ru

Öğrenci Seçme Komitesi

7041557@mail.ru
+7 812 704-15-57
+7 911 712-34-03

Yabancı öğrenciler bölümü

+7 812 704-18-97
guga_fspp@mail.ru

25.11.2022
Yukarıya git